En variasjon over søndagssyndromet

Det er kanskje noen av dere som kjenner igjen begrepet søndagssyndromet? Det er snart mandag. Den fortoner seg kanskje litt småblå der man sitter i sofaen og slapper av, akkurat har kommet hjem fra markatur, baker litt, ser på film, spiser kakerester eller irriterer seg mørkegrønn over et strikketøy hvor avfellingen til ermene blir alt for stram. Det siste der høres kanskje ikke veldig konstruktivt ut, men jeg liker å strikke. Jeg har bare valgt et garn der jeg aldri kan gjøre feil. Det er ikke å anbefale for en nybegynner som liker å ha en tilitersbøtte med tabbekvote å gå på. Så sitter man der, tenker på mandagen og blir bluesaktig på innsida. Det mer eller mindre hektiske livet kanskje snart i gang igjen. For noen kan kanskje uka som kommer fortone seg som uendelig lang. Andre kjenner på karusellfølelsen og blir svimmel allerede søndag formiddag. De gule lappene hoper seg opp. Oppvaskmaskinen blir full. Kaninene i krokene hopper og danser. Jobb, kanskje pendling, lange dager og «aldri-ferdig-følelsen» kommer kanskje snikende for noen.

Jeg har vært litt vant til å ha det motsatt. Helg har vært slitsomt. Lite rutiner, mye fritid og alt som burde og skulle vært gjort. Så min utfordring kan vel snarere sees på som en syndromvariasjon over fredagen og helga fremfor uka som ligger der og venter. Jeg har studert en stund nå, og kjenner hvor godt det er å jobbe igjen. Det er fint å høre til et sted. Jeg trives med en viss porsjon uforutsigbarhet. Liker at det er rom for å skape noe nytt samtidig som rammer og rutiner også er viktig. I tillegg begynner helgene å bli bedre enn tidligere. Noe handler om rutiner som skapes og rammer inn helga. Andre ting som teller med på «god-lista» er fint vær, litt maling, besøk, markaturer og boklesing. Sommer. Varm luft og lyse kvelder. Så jeg kjenner meg heldig. Fordi bluesen sjelden finner frem til meg på søndager. Kjenner du på søndagsblues?

Reklamer

5 kommentarer om “En variasjon over søndagssyndromet

 1. Høyrdes ut som ein herleg sundag. Hjå meg er sundagar vorte familiedag. Laurdagar vert fort fylt opp med ting som eg ikkje får tid til i vekedagane, medan sundagane er tilhøyrer berre den vetle familien min.

 2. Synes den søndagen høres fin ut.
  Har selv hatt en god søndag på alle vis, og setter stor pris på det, da denne dagen var et av de verste dagene da jeg var barn, og ble mobbet på skolen.
  Godt når ting snur:)

  Ha ei fin uke:)

  Bibbi

 3. Mormor sier:

  Søndager er rare, gode og hendige dager.
  Som de andre dagene bortsett fra tirsdag. Den er dum :)
  Ha en flott sommer :)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s