Å lete bak overskriftene…

Jeg går 2012 i møte med en blandet følelse. Hva vil erfaringene som venter og året som kommer gjøre med meg? Ja, det ligger litt frykt der – HVA vil komme? Blir det mer å bære eller kanskje mindre å savne? Vil tankerekkene bli lengre, eller kanskje tydeligere? Kommer konsentrasjonen til å forråde midt i oppgaveskrivingen, eller vil engasjementet finne frem?

Monsteret under senga, og spøkelsene i klesskapet tror jeg ikke på lenger, men livet tar både rare, vonde, overraskende og fine vendinger. Livet er og blir noe vi ikke har oversikt over – på godt og vondt, noe 2011 i høyeste grad er et eksempel på – både samfunnsmessig og individuelt. Men litt bakenfor. På siden av bokstaver i fete typer finnes overskrifter som aldri nådde høyt nok. Et ensomt menneske har kanskje ikke nok nyhetsverdi for allmennheten. Nedskjæringer på sykehusene og i psykiatrien gjøres på bakgrunn av tall som viser minus herfra og til månen. Men baksiden av medaljen – at nedleggelser og kutt kan ramme enkeltmenneskers livsmot, er  ubehagelig å forholde seg til. Det blir så veldig nært om vi skulle ta det inn over oss. For nært.

Det å se de usynlige, å være opptatt av enkeltmennesket selv om det føles alt for nært, det å lete etter overskriftene som aldri ble skrevet, har en verdi. For i det å se hver enkelt, ligger potensialet til å virkeliggjøre håp som har blitt borte i håpløsheten, eller som har vært skjult så lenge at det ikke synes lengre. Med håpet kommer drømmer og tro på vår egen evne til å ta gode valg for livet, og mot til å møte utfordringene som kommer med sårbarhet og oppreisthet på samme tid. I det å møte mennesker med nysgjerrighet og undring ligger det påfyll av kampvilje for den som har blitt tråkket på, og befrielse for dem som trodde de ville bli dømt. Med litt mer raushet i møte med både oss selv og andre, kan mye godt skje! Ta en tur innom Marias Metode, og les mer om raushet!

Jeg ønsker dere alt godt for året som kommer! Jeg håper det bringer mye god latter, viktige samtaler, engasjement og mye nysgjerrighet og undring. Del gjerne denne posten videre med andre, og lik bloggen på facebook.

___________________________

Bildet ovenfor er laget av kunsteren Bjørg Thorhallsdottir. Det er gjengitt med tillatelse. Jeg er veldig takknemlig for å kunne bruke disse bildene på bloggen! Link til bildet finner du her. Mer av hennes vakre kunst, og hjemmeside kan du finne her. Se også gjerne innom Lykkehaven på Facebook.

Reklamer

2 kommentarer om “Å lete bak overskriftene…

  • Kjære deg!
   Godt nytt år til deg også!
   Jeg må bare si takk, og det samme til deg!
   Så glad for å følge deg på en del av din vei – og i dine bevegelser!!
   Det er berikende å lese det du deler!
   Klem

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s