Tid for kontraster.

Her inne er det stille for tiden. Jeg er stille, og kan høre en knappenål falle flere ganger per dag. Regnet trommer mot ruta. Vinden har tatt skikkelig tak langs store deler av norskekysten. Et sted strever en buss seg opp bakken mens adventsstjerne på adventsstjerne i husene langs veien blinker ut. Som stjerneformede fyrlys i det morgendunkle forteller de om kontraster som lever side om side i det langstrakte landet vårt. Vakre stjerner og barn som gruer seg til jul. Lukten av kanel og appelsin. I et annet hus lurer tenåringen på hvilken dag lukten av tunge og lange netter skal fylle stua? Adventskalenderen med sjokoladefigurer får den lille til å hoppe opp av senga om morgenen. En tom stol ved kjøkkenbordet vekker minner hos to foreldre og en lillesøster om andre tider. Vakre toner skyves mellom veggene i kirker, og dype sukk gjøres kanskje om til ord om ensomhet på en krisetelefon. Kontraster er en del av livets grunnleggende vilkår. På godt og på vondt. I år har Den Ene laget en alternativ julekalender. Kanskje for å gi oss mulighet til å gå saktere i ventetiden for å se litt ekstra godt rundt oss. Kanskje du skal ta en titt du også? Og så vil jeg anbefale deg å lytte til Pust, og sangen Mens byen gleder seg. 

God adventstid!

Vil du følge bloggen på facebook, så trykk deg inn her og “lik”. Takk til de som allerede følger bloggen, og velkommen til nye!
_______________________

Bildet ovenfor er laget av kunsteren Bjørg Thorhallsdottir. Det er gjengitt med tillatelse. Jeg er veldig takknemlig for å kunne bruke disse bildene på bloggen! Link til bildet finner du her. Mer av hennes vakre kunst, og hjemmeside kan du finne her. Se også gjerne innom Lykkehaven på Facebook.

Reklamer

7 kommentarer om “Tid for kontraster.

 1. MT sier:

  Heisann Maryathome :)
  No skal eg ha meg ei stund her inne på din blogg.Har fylgt linkane du har lagt ut,den alternative kalenderen er tankevekkande. Gruppa Pust har eg eit «personleg» forhold til,dei syng vakkert.

  Artig var det å sjå att kunsten til B.T,heldt på å kjøpe eit bilde av henne eingong,angrar på at eg ikkje gjorde det.Kanskje eingong :)

  Marieklem med ynskje om gode adventsdagar

  • Kjære, kjære MT!
   Takk for gode ord!
   Pust synger utrolig vakkert, og denne sangen «Når byen gleder seg», har i tillegg en veldig sterk tekst som rører meg inn i sjelen. Der er det både håp, lengsel og mørke.

   Jeg ønsker det samme for deg – varme og gode adventsdager!
   God klem

 2. Sterkt og viktig. I morgon skal eg dela nokon adventstankar i ein adventskonsert i kyrkja vår, og tenkte å snakka litt om det same… Mange har det vanskelegast nett i jula. Når alle andre har det godt. Då gjeld det at dei rundt tør å sjå, og handla.. Klem!

  • Hei Røsslyng!
   Hvordan gikk det med deg i kirka den kvelden?
   Så fint at du deler – at du tør og vil:)
   Jeg er glad i kirkerom, i ekko, høyden under taket – og når rommet fylles med ord som er gode, sanne og på dypet – da føles det som å være på hellig grunn.

   Klem tilbake!

  • Ja, dette er virkelig en tid da ulikhetene blir skarpere.
   Vi har nok godt av å se kontrastene – og så er vi et eller annet sted på skalaen mellom å glede oss og grue oss.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s