Det vakre

Lengselens kraft er sterk. Den er noe som drar. Mot. Lengselen etter det vakre. For øyet. En lease for sjelen. Hvile. Ting jeg lengter etter. Som jeg opplever at jeg må jobbe hardt for. Men av og til. Innimellom. Finnes det slike øyeblikk som ikke er tunge å bære. Fjærlette møter med andre mennesker. Lyden av sommer. Blikket som fanger et bilde på utsiden som blir til et øyeblikksfotografi som fester seg på innsiden. I kroppen. Som en lukt. Assosiasjon. Jeg lengter ikke etter et liv uten kontraster. For meg er paradoksene en grunnleggende del av livet. Det som gir farge. Muligheter for gode møter. Men også de største utfordringene. Det som også skaper smerte. Mørke. Men uansett er ikke livet svart hvitt. Det er vel der jeg forsøker å gjøre en jobb om dagen. Med å nyansere. Der hjelper min lengsel etter det vakre. Ikke nødvendigvis det estetisk vakre, men det vakre som oppstår i mellomrommene vi møtes. I det menneskelige vakre. Nettopp fordi kimen til de lyse fargene også holder seg i nærheten av fargene med mørkere toner.

Du som er innom og leser bloggen i dag. Eller en annen dag. Hva synes du er vakkert? Hva får deg til å nyansere bildet av livet?

Maleriet ovenfor er laget av keramiker Elisabeth Helvin. Jeg synes det er utrolig vakkert. Bildet brukes etter godkjennelse fra henne. Mer av hennes kunst, kan du finne her.

Reklamer

12 kommentarer om “Det vakre

 1. elisabethdl sier:

  Nydelig tenksom tekst. For meg er det vakre å evne nyte hverdagsøyeblikkene, kunne nyte barnas latter og undring, deres umiddelbare glede over livet.

  For meg er det uendelig vakkert.

  • Ja, det er kanskje noe av det vakreste. Barn har en uendelig stor evne til å glede seg over livet. Der har jeg mye å lære. Spontanitet. Øynene som blir store når de ser noe de aldri har sett før, eller den glade latteren og hengivenheten over å se noen kjente. Takk for at du deler!:)

 2. Vackert är det som berör, inte bara skönhet, utan en omedelbar känsla, såsom vemod, kan också vara vacker. Vackra människor är sällan sköna i den bemärkelsen idealen säger, och vackra ting, hm, jag tycker ådrat, gammalt, använt är vackert. Där jag ser tiden.
  Om jag blundar och associerar ordet vacker, det första som kommer för min inre blick är min hand som stryker kinden på den jag älskar.

  • Ja,skjønnhet – det vakre, handler om det som berører, som gir liv og beveger. Kanskje møtes vi ulikt etter hvordan dagene våre er. Noen dager er det musikk, andre dager er blikk eller varme. Jeg tenker ikke først og fremst på ytre skjønnhet, men på det å kunne se det vakre i det enkle, i øyeblikkene. Og klare å være nær der og da. Her og nå. Glad for å høre fra deg – takk for at du nyanserer:)

 3. Åshild sier:

  «Man må elske livet mer enn dets mening. Kjærligheten må gå foran logikken, ubetinget foran logikken. Det er først da vi forstår meningen.»

  Dette sitatet av Dostojevskij synes jeg er vakkert, og det hjelper meg å nyansere når tankene blir tunge og jeg vil ha svar på alt det meningsløse.

  I den grad jeg klarer å elske og oppleve meg elsket, og vet at noen bryr seg om meg, da lever jeg, da føler jeg, da vet jeg at livet er verdt å leve.

  Det er vakkert.

  Å

  • Kjære deg!
   Jeg er blitt mer og mer glad i det og de jordnære. Mennesker som stiller spørsmål fordi de ikke ønsker å tolke. Fordi de ønsker å høre meg sette ord på det jeg tenker. Da føler jeg meg ønsket. Nærværet til livet – å klare å være nærværende er en evne jeg virkelig ønsker å få mer av. Kanskje er det noe av det Dostojevskij skriver om ? Det er vakkert å være noens, og kjenne at det er godt. Å være ønsket og å ønske tilbake.

 4. Mylian sier:

  Følelsen av myk sand mellom tærne, sval vind i nakken, prestekravene i veikanten, guddatterens latter, følelsen av maling mot hud, lukten av sjø, lykkerus, adrenalin, en varm kopp kaffe tidlig om morgenen med solen mot bar hud, følelsen av kaldt vann mot sommervarm hud, snøstormer som raser utenfor, kakao, en god klem, et varmt kyss.

  Og alle de fine fargenyansene i en vakker solnedgang. De gode samtalene blant nære venner. Omtanke. Vennskap. Medmenneskelighet. En dårlig dag som kan reddes av vennlige ord. Pianotoner mot klar sommerluft. Gitarklimpring akkompagnert av en klar røst.

  Mennesker.

  • Jeg får sommerlengt av å lese det du skriver!
   Takk for at du kommer innom og skriver, Mylian!
   Likte spesielt godt «Pianotoner mot klar sommerluft». Jeg kan både kjenne, lukte og høre kombinasjonen. Den er vakker! Å kunne sitte midt ute på en stor gresslette med et piano hadde vært noe. Ikke tenkt på at pianoet ble ustemt, men kun sittet og hørt tonene trille ut, kjenne vinden i håret:)

 5. Mylian sier:

  I alle årene mine med Aron, dro vi alltid pianoet ut i hagen for deler av sommeren :) Pianoet hadde nok ikke godt av det, men stående i atelieret var det så enkelt å dra det ut :) Og ble det ustemt, fikset Aron det :) Absolutt verdt det!

  • Hadde jeg hatt et piano og en hage skulle jeg gjort det:)
   Foreløpig får det bli med drømmen og tanken på vakker lyd.
   Men jeg vil absolutt tro det er verdt det!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s