Ensomhetens kilder

Kan ensomheten ha noe med kilder å gjøre? For meg lyder det egentlig som et paradoks. Dersom du ikke går under huden på ordet og mennesket. Under huden og nærværet av det blotte ingenting kan det dukke opp en tanke om at valget ikke lengre står og faller på alle andre. Men meg selv. At ansvar ikke handler om å tåle, men om undring og nærvær av noe mer. Tillate noe annet enn ingenting. En tydelighet som slår fast at ingenting er uakseptabelt. Umenneskelig.

Selv om taktfaste skritt ber meg om å gå raskt videre. Holde ut. Finnes det nå også en stemme der ute. En stemme som kun adlyder tilsynelatende svake fottrinn. Her nytter det ikke lengre å masjere inn. Ta kommandoen. Si at dette klarer du fint alene. Nei. Her må det gås varsomt. Trinn for trinn. Ingen hast. Ekkoet av nye erfaringer. Av ansiktets åpenhet. Har foreløpig for frossen jord til å få feste. Er vanskelig å hente frem. Men etterlater store nok avtrykk i sjelens glemte irrganger. Til at de ikke glemmes helt. Så i paradokset mellom glemsel og det svake håpet om at noe ekte er til stede befinner jeg meg. Tenker at det skal mot til for å gå i møte marsjerende tropper som roper og proklamerer nødvendigheten av fortsatt ensomhet. Foran troppene står i dag en kvinne med alle aldere intakt. I glemselens beskyttende livmor. Sier i styrke at nå er det nok. Som vil gjenta ordene til det menneskelige når inn som enn større selvfølgelighet enn det umenneskelige. Kanskje handler det om å la språkløshetens fange slippe fri? Ut i åpenheten.

Skulpturen på bildet ovenfor er laget av keramiker Elisabeth Helvin. Bildet brukes etter godkjennelse fra henne. Mer av hennes kunst, kan du finne her.

Reklamer

2 kommentarer om “Ensomhetens kilder

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s