Å skimte gull

I råhet og smerte kommer vi til verden. Nytt liv fødes og i det øyeblikket kulminerer forventninger og redsel som hjertet har båret. I gråt og fra mørke blir barnet sendt ut. Ingen andre er så sårbare og i så stort behov for beskyttelse. Men også i dette blir håpet skapt. Ut av de mørkeste dyp kan de vakreste skatter bli funnet. Deler og helhet gir viktige bidrag til menneskets forståelseshorisont. Nattsyn må til for å skimte nyanser i mørke som dagslyset blendende skjuler. Speilet der du blir til, i andre menneskers nærhet og øyne, lar deg vite at du er deg.

Gullet glimter på bunnen av kaldt og nesten igjenfrosset vann. I barneøyne skimtes så mangt. Når blikket møter blikket ditt, blir relasjonen bygget. Vart og vakkert forstår vi hvor små vi er og hvor store, hvor vilt, mørkt og lyst livet er – utenfor vår kontroll, og allikevel har vi valg. Lengselen drar oss mot horisonter og øyeblikk som males for vårt indre blikk. Mykt og varmt ledes vi nærmere verden, forstår at fellesskap er nødvendig. Livet blir en mosaikk som vi ikke klarer å se på nært hold. Vi kan kun se en og en bit. Foreløpig.

Himmelsmak lover smak av himmel – kyss fra regnbue, pust fra vind og smak av jord. Evigheter gir bud om noe vi ikke vet hva er. Underfullt, fremmed, håpefullt. Sekund av hverdag gir rutine, rytme og ro. Nok av noe til å gi litt varme og glød. I håpet lever troen. Smaken av det som er helt, gir motet til å se stykkevis, i gåter og speil.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s