Blå verandadør & varmende lys

Huset ser mørkt ut. Ikke forlatt, bare sjelden besøkt. Ser det ut som. Som om noen tenker ofte på det, men bare av og til går inn. Med hele seg. Du blir litt usikker i det du går forbi vinduet med de grå karmene. De er skåret ut i et vakkert mønster. Skoddene er halvveis åpne. Snøen har lagt igjen et lett dryss langs den smale kanten under glasset. Du går bortover. Over gata mot ditt eget hus. Står og lener deg mot den hvite grinda. Den som skiller fortauet fra sirlig lagt brostein. Ser bort dit igjen. Er ho der i dag? Du lukker øynene. Ser for deg et bilde fra langt tilbake i tid. Nesten som i drømme.

Vinter. Da også. Ei hvit snølykt lyser opp foran døra. Den er blå. Verandadøra. Med svart smijernshåndtak med snirkler. I dette huset brukes den som inngangsdør. Ei lita ei står på utsida. Med mørke, korte krøller under ei hvit pelslue. Rød ullkjole og tynne strømper i svarte lakksko. Ho hutrer litt. Det ser ut som om ho har gått en stund for å komme dit. Du vet. Ho har putta hendene opp i ermene på jakka og trukket pelslua ned til nesa. Kald pust. Røde kinn og nese. Døra går opp, og to varme lysstriper slipper ut. Å, kjære deg, fryser du? Har du stått der lenge? Kom inn! La meg få varme deg. Se her, ta på deg disse tøflene, og kryp inn i  teppet!

Du lukker opp øynene igjen. Huset har fått en annerledes glød. Det er mer velkomment på et vis. Åpnere. Så legger du merke til den. Lykta. I smijern. Halvveis gjemt bak trappa. Det brenner svakt i et høyt, hvitt kubbelys bak det sotete glasset. Det er noen hjemme. Ho er hjemme. Du tenker på at du neste morgen skal ta med deg kurven. Den som er fletta, og har en blomstrete hvit og rød duk i bunnen. Det går akkurat an å få plass til et syltetøyglass, noen grove scones og en melkeflaske. For varmens skyld.

Det er ikke alltid det skal så mye til for å gi andre av din varme. Et oppmerksomt blikk. Å tilby seg å dele noen vakre eller ensomme øyeblikk. Å være til stede.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s